Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο

Παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, από τις τοπικές ποικιλίες Κορωνέικη και Αθηνολιά,
ένα προϊόν το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της μεσογειακής διατροφής.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εξαιρετικά υψηλή ποιότητα, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (συγκομιδή από αρχές Οκτωβρίου, χαμηλή θερμοκρασίας μάλαξης κατά την καθημερινή έκθλιψη, αποθήκευση ελαιολάδου σε κλιματιζόμενο χώρο σε inox δεξαμενές με σύστημα παροχής αζώτου).

Καλλιέργεια

copy 8

Με την έναρξη της άνοιξης μεταβαίνουμε στους ξερικούς μας ελαιώνες προκειμένου να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο γεωπόνο μας. Αποφεύγοντας αυστηρά τη χρήση φυτοφαρμάκων και επιλέγοντας κυρίως οργανική λίπανση, διασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα του καρπού και κατ’ επέκταση του ελαιολάδου μας.

Συγκομιδή

copy 8

Κατά το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη ξεκινάμε τη διαδικασία της συγκομιδής, η οποία ολοκληρώνεται συνήθως στα μέσα Δεκέμβρη. Η ελαιοσυγκομιδή γίνεται με τη χρήση μηχανικών μέσων τελευταίας τεχνολογίας ώστε να αποφεύγεται το έντονο “λάβωμα” του καρπού που προκαλεί την οξείδωσή του. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την προσωρινή αποθήκευση και μεταφορά του ελαιοκάρπου σε ειδικά τελάρα μικρής χωρητικότητας, κατάλληλα για τον καρπό της ελιάς.

Ελαιοποίηση

copy 8

Στη συνέχεια περνάμε στο στάδιο της ελαιοποίησης, η οποία εφαρμόζεται εντός 12 ωρών από τη συγκομιδή, σε τελευταίας τεχνολογίας διφασικό ελαιοτριβείο. Εφαρμόζοντας χρόνο μάλαξης 15-30’, χαμηλή θερμοκρασία (<27⁰C) καθ’ όλη τη διαδικασία και ελάχιστη ως μηδενική προσθήκη νερού, εξασφαλίζουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σε ποιότητα και γεύση.

Αποθήκευση

copy 8

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, μεριμνούμε για το απαραίτητο φιλτράρισμα του ελαιολάδου (στάδιο απαραίτητο ώστε να διατηρήσει το ελαιόλαδο ακόμα περισσότερο την αντιοξειδωτική του δράση) και την αποθήκευσή του σε ανοξείδωτες (inox) δεξαμενές. Για να διασφαλίσουμε τα οργανοληπτικά και ποιοτικά του χαρακτηριστικά και να αποφύγουμε την οξείδωσή του μέχρι το στάδιο της τυποποίησης, φυλάσσουμε τις δεξαμενές σε περιβάλλον με σταθερή θερμοκρασία όλο το χρόνο (14-16⁰C) και εισάγουμε σε αυτές αδρανές αέριο (άζωτο).

oil ph all 1a 1
olivetree 3 1
ladi 1
harvestTree 2